Hou je boekenkast geordend met wijsneusjes!

Is dit herkenbaar? Je richt een aangenaam leeshoekje in. Je boeken staan allemaal mooi geordend. De leerlingen zijn enthousiast maar steken de boeken steeds op de verkeerde plek terug. Resultaat : binnen de kortste keren is je mooie indeling weer helemaal overhoop.

Dankzij de wijsneusjes behoort dit nu tot de verleden tijd! Ik heb mij laten inspireren op een systeem dat ik in de bibliotheek van Evere gezien heb en heel goed werkte.

Zo werkt het wijsneusje

Hou je klasbibliotheek geordend met wijsneusjes!
De leerling neemt een boek uit de boekenkast en steekt zijn wijsneusje waar dat boek stond. Is de leerling klaar met lezen? Dan zoekt hij/zij het wijsneusje. Die geeft aan tussen welke boeken het geleende boek exact stond. De leerling neemt het wijsneusje weg en zet het boek op de juiste plaats. Hopla. Eenvoudig maar efficiënt!

Om het jou nóg gemakkelijker te maken heb ik al enkele wijsneusjes gemaakt in verschillende vrolijke kleuren. Je kan de leerlingen dus elk een eigen exemplaar geven. Het enige wat jij nog hoeft te doen? Printen, knippen en lamineren!

TIP : Print de wijsneusjes in A3 – formaat af als je ze als boekenwijzers wil gebruiken in je boekenkast. Print ze in A4-formaat af als je ze liever gebruikt als bladwijzers.

Download : wijsneusjes katten

TIP : Je kan de leerlingen ook zelf hun eigen wijsneusje laten versieren! De mooiste inzendingen krijgen een speciaal plekje op de blog. Ik ben erg benieuwd naar de resultaten!

Download : versier je eigen wijsneusje!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s